Boek: De ontdekking van Maarten Luther
Auteur: Willemieke Kloosterman en illustraties Daan van Oostenbrugge
Leeftijd: -12
In verband met 500 jaar reformatie is een prachtig lees- en kijkboek voor kinderen uitgegeven over het leven van Maarten Luther. Kinderen leren zo op een aansprekende manier veel over wat Maarten Luther in zijn leven ontdekte en wat dat nu nog voor ons betekent.

 

Boek: Geheime gelovigen
Auteur: Anne van der Bijl en Al Janssen
Leeftijd: +16
Een zeer actueel boek nu we zoveel horen in het nieuws over vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Het verhaal speelt zich af in een niet met name genoemd land in het Midden-Oosten. De namen van de hoofdpersonen zijn, met uitzondering van Anne van der Bijl zelf, verzonnen. In veel gevallen is wat over een hoofdpersoon verteld wordt gebaseerd op de gegevens van meerdere echte personen. Op deze manier hopen de schrijvers hun vrienden te beschermen, maar kunnen we toch de echte wereld binnentreden waarin onze broeders en zusters leven.Het is het schokkende verhaal van mannen en vrouwen, geboren als moslim in streng-islamitische landen, die zich tot het christendom hebben bekeerd.

 

Boek: MAF een verhaal van hoop
Auteur: Stuart Selldan King
Leeftijd: +16
In dit boek beschrijft Stuart King op een boeiende wijze het verhaal van de pioniers van de Mission Aviation Fellowship (MAF). Vanaf het begin in 1948 is hij bij de MAF betrokken geweest.  Meer nog, hij is een van de oprichters ervan. Hij schrijft over de eerste verkenningsvlucht boven Afrika, het opbouwen van MAF in diverse Afrikaanse landen, de tegenslagen, ongelukken en successen door de jaren heen. Je krijgt er een indruk van hoeveel doorzettingsvermogen een mens nodig heeft, hoeveel liefde voor de medemens, om dit werk zo vele jaren te kunnen doen. Zonder Gods hulp was MAF er allang niet meer geweest.

Lees deze waargebeurde verhalen, spannende en bemoedigende verhalen. Zie van hoeveel belang deze organisatie is geweest voor zoveel verschillende zendingsorganisaties. Het boek leest als een trein.

 

Boek: De lijfwacht van Janeway
Auteur: Sytse van der Veen
Leeftijd: +16

Dit boek gaat over de vervolging van de puriteinse predikanten rond 1665 en de uitbraak van de pestepidemie in London. Maar dan geschreven vanuit de ervaring van de lijfwacht van één van de predikanten. Dat maakt het boek uniek. De lijfwacht heeft eerst niets met het geloof van de predikant, maar dat gaat veranderen. Het boek is vlot geschreven en leest daardoor makkelijk.

 

Boek: Blindelings
Auteur: Michael Hingson en Susy Flory
Leeftijd:  +16

Dit boek is een waargebeurd verhaal van een blinde die tijdens de aanslag op de twin towers in New York via een trappenhuis met zijn blindegeleidenhond weet te ontkomen. De schrijver vertelt tussendoor veel over hoe blinden functioneren in de maatschappij en hoeveel een blindegeleidenhond daarbij betekent. Heel leerzaam en boeiend.

 

Boek: De Indiaan met de brief
Auteur: M.A. Mijnders-van Woerden
Leeftijd: alle

Het boek de Indiaan met de brief is een echt gebeurd verhaal over een Indiaan die de Bijbel leert kennen. Hij noemt de Bijbel Gods Brief. De strijd die er aan vooraf gaat om het bijgeloof vaarwel te zeggen, is heftig. Het kinderlijke geloof waarmee hij uiteindelijk de Bijbel als Gods brief aanneemt is ontroerend. 

Een goed geschreven boek om zelf te lezen maar ook heel geschikt om voor te lezen aan kinderen.

Het boek staat in de kast voor 16 jaar en ouder.

Andere boeken van deze schrijfster, zijn o.a.: De vrouw met het Boek, Maarten en zijn vrienden.